Wie is Maaike?

Hoi!

Ik ben Maaike Zweers, kindercoach, kernvisiecoach, logopediste en moeder van 2 zonen van 13 en 11 jaar.

Mijn passie ligt bij kinderen.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als logopediste in de kinderrevalidatie. Daar heb ik geleerd dat "breed" naar een kind kijken veel oplevert. Zie het kind in zijn totaliteit. Hoe komt het dat een kind niet lekker in zijn vel zit? Niet mee komt op school? Er kunnen een heleboel oorzaken zijn.Tegenwoordig wordt er zo vaak gedacht dat er van alles mis is met de kinderen. Er worden snel labels geplakt en in hokjes gedacht. Daar gaan kinderen zich dan ook vaak naar gedragen. Ik zie het als mijn taak om ze weer te laten zien wat ze kunnen. Daarnaast begeleid ik kinderen die door een "ingrijpende gebeurtenis" een steuntje in de rug kunnen gebruiken.Vandaar dat ik in 2009 de opleiding tot kindercoach heb afgerond.

 

Toch bleef er een groep kinderen/jongeren waar ik niet helemaal mijn vingers op kon leggen. De kinderen met "leerproblemen", waarvan gezegd wordt het is een slim kind, maar op school komt het er niet uit. Als Kernvisiecoach en Ik leer leren trainer kan ik nu ook deze kinderen de begeleiding geven die ze nodig hebben.

Door samen met de kinderen te kijken naar wat ze goed kunnen en ze strategieën aan te leren om de lesstof op een andere manier te beheersen zie je ze vaak met sprongen vooruitgaan.Daarnaast hebben veel kinderen met leerproblemen ook fysieke klachten door de angst en spanning die schoolzaken met zich mee brengen. We gaan we ook aan de slag met faalangst en mindset. 

Kan Maaike Coacht ook iets voor jou of jullie betekenen? Kijk eens rond op mijn website. En je kunt natuurlijk altijd (vrijblijvend) contact met mij opnemen.

 

 kernvisie, maaike coacht, kindercaching, haarlem